top of page

”Naturen er fuldstændig fantastisk til at designe helt uden at gøre skade på sine omgivelser”

Interview: Kunstner Amalie Harris Barfod ”Naturen er fuldstændig fantastisk til at designe helt uden at gøre skade på sine omgivelser”Photo: Linus Johansson


Kunstner og grøn entreprenør Amalie Harris Barfod har skabt den eksperimenterende kunst- og designvirksomhed ReWild.Studio, hvor hun laver kunstinstallationer ud af naturmaterialer og afholder kreative workshops med naturen som omdrejningspunkt. For Amalie’s vision er klar: hun drømmer om en mere bæredygtig verden, hvor mennesker – og særligt byboerne – i højere grad interagerer med naturen.

“Jeg drømmer om at skabe initiativer, der får mennesker til at føle mere empati for naturen. For på den måde tror jeg, at vi allesammen får mere interesse og viljestyrke i forhold til at passe bedre på den”

Hvorfor har du startet ReWild.studio?

“Jeg har startet ReWild.studio, fordi vi mennesker bliver mere og mere frakoblet naturen. F.eks. laver jeg kunstinstallationer ud af naturmaterialer, som denne her store moskuppel, man kan stille sig ind under, og som dufter virkelig meget af mos! At skabe rum for at kunne sanse naturen, er i det hele taget vigtigt for mig. For i takt med, at flere og flere af os flytter ind til storbyerne mister vi lidt koblingen til naturen. Vi har ikke på samme måde adgang til den, som hvis vi boede på landet eller ude i skoven. Derfor tror jeg også, at man hører de her historier med, at børn bliver spurgt om, hvor kyllingen eller koen kommer fra, og så svarer: ’Fra fryseren’. Vi lever jo ikke i pagt med naturen, og derfor kan helt naturlige ting og processer nemt blive fjerne for os. Samtidig viser alt forskning, at vi – desværre – bliver mere og mere stressede og deprimerede. Det lider naturen jo også under, fordi vi så ikke har overskud til at tage os af den.”

“(…) naturen er vigtig for os. Vi kan ikke leve uden naturen. Den gør os afslappede, skaber glæde og balance”

Burde vi så ikke bare flytte på landet?

”Det vælger nogle også at gøre. Men mange af os vil jo gerne bo inde i byerne, fordi man så er tæt på alle de goder, der også hænger sammen med at bo i de større byer: kulturlivet, venner, familie, caféer, arbejdet. Mit håb med ReWild.Studio er derfor: at skabe rum for naturen i byerne og i hjemmene. For naturen er vigtig for os. Vi kan ikke leve uden naturen. Den gør os afslappede, skaber glæde og balance.”


Photo: Rewild Studio

Hvad arbejder du på lige nu?


“Jeg læser til daglig på Kaospilot uddannelsen, som virkelig har hjulet mig til at finde frem til min passion i forhold til at kombinere kreativitet, natur og bæredygtighed. Og jeg har faktisk lige udviklet dét, jeg kalder et ‘Plante Univers’ til babyer i tæt samarbejde med forældre, deres babyer, psykologer og natureksperter. Det er en slags uro med små planter, som hænger over babyens hoved og kobler de helt små til naturen. For når man bor inde i byerne på 5.sal kan man jo ikke bare lige gå ud og lægge baby i mosset eller i græsset. Men med Plante Universet kan man få naturen ind i hjemmet. Man kan både vælge at bruge tørre planter, men man kan også bruge de (friske) planter, jeg anbefaler at bruge på min hjemmeside og som kommer med Plante Universet. Planterne slår rødder, så de kan stå op til tre måneder, blot ved at man påfylder lidt vand en gang om ugen. Babyerne og forældrene kan følge planternes udvikling – ja, og så er det ret fint og symbolsk, dét her med, at en baby ligger under en baby-stikling.””Babyerne og forældrene kan følge planternes udvikling – ja, og så er det ret fint og symbolsk, dét her med, at en baby ligger under en baby-stikling”

Hvor stammer din interesse for naturen fra?


“Mine forældre har en ødegård i Sverige, som jeg er vokset op med. Siden jeg var helt lille, har vi taget derop i ferier osv. Så jeg er ligesom blevet “udsat” for naturen altid! (Amalie griner, red.) Og jeg tror også, at det er herfra min kærlighed til naturen er blevet vakt. Sundhedsmæssigt kan jeg også mærke på egen krop, hvor stor betydning naturen har for mit helbred. Man bliver sgu bare gladere og får mere overskud af at være i naturen! Derhjemme har jeg omringet mig med grønne planter, og jeg har også et gammelt hvepsebo fra sidst, jeg var i Sverige. Har du nogensinde set sådan et? Det er helt fantastisk! Naturen er fuldstændig fantastisk til at designe helt uden at gøre skade på sine omgivelser. Det er jeg stærkt inspireret af – at designe i balance.”


Photo: Rewild Studio

“Sundhedsmæssigt kan jeg også mærke på egen krop, hvor stor betydning naturen har for mit helbred. Man bliver sgu bare gladere, og får mere overskud, af at være i naturen!”

Hvad drømmer du om?


“Jeg drømmer om at skabe initiativer, der får mennesker til at føle mere empati for naturen. For på den måde tror jeg, at vi allesammen får mere interesse og viljestyrke i forhold til at passe bedre på den. Folk vil jo gerne! Det handler bare om at skabe mulighederne.”


Du kan læse mere om Amalie’s spændende arbejde og Rewild Studio på www.rewildstudio.com

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page